FSClogo200

Forest Stewardship Counsel (FSC®)

FSC gecertificeerd hout is een alom bekend en gerespecteerde certificering inzake duurzame bosbouw. De FSC standaard voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Hiervoor wordt de complete handelsketen, van stamoogst tot eindproduct in kaart gebracht doormiddel van een chain-of custody. Dit geeft de eindgebruiker de zekerheid dat de grondstof voor het eindproduct daadwerkelijk afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Hupkes Houthandel is officieel partner van FSC.

Wilt u meer weten over FSC?: www.fsc.nl


 

pefc logo200

Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC)

Het PEFC certificaat staat voor bevordering van duurzaam bosbeheer, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. Wereldwijd valt inmiddels meer dan 265 mililjoen hectare bos onder deze certificering. Met als doel dat uiteindelijk alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden.

Wilt u meer weten over PEFC?: www.pefcnederland.nl

 

 

 

 

 

CE200

CE Met een CE ‘eigen verklaring’ verklaart Hupkes Houthandel dat het geleverde product voldoet aan de richtlijn bouwproducten voor constructieve toepassingen. Het hiervoor opgeleide personeel wordt regelmatig getoetst om de kennis hiervan op peil te houden.

Wilt u meer weten over CE?: www.rvo.nl